Pages

Wednesday, May 13, 2015

Cum ar fi viața fără... Internet ?

Probabil una dintre întrebările care ridică cele mai curioase răspunsuri.Fără Internet, s-ar răsfoi mai multe cărţi, ar dispare praful din biblioteci şi s-ar simţi în casă mirosul de carte.


Accesul la internet se face destul de ușor în zilele noastre datorită evoluției.Compania de analiză și optimizare web Pingdom a realizat o statistică privind evoluția internetului în perioada 1991 - 2010.
Evolutia ratei de accesare a internetului in ultimii 20 de ani până in 2011:
  • În 1991, nici o țară din lume nu avea mai mult de 1 utilizator de internet la 100 de cetateni. 
  • În 2010 erau 186 de țări cu o rată de penetrare a internetului de cel puțin 1 la 100.
  • Cea mai ridicată rată de penetrare a internetului a fost consemnată în 2010 în Islanda - 96%.
  • Rata medie de penetrare a internetului în lume era de 34,8% în 2010.
  • Rata de penetrare a internetului în China, țara cu cei mai mulți utilizatori ai mediului online (460 milioane), era de 34% în 2010.
  • În 2010, în SUA erau 245 milioane de utilizatori de internet. 
  • În 2010, rata de penetrare a internetului în India era de doar 8%, echivalentul a 91,8 milioane de utilizatori, deoarece circa o treime din populația statului asiatic nu știe să scrie și să citească.  
Mai jos, acestă poză arată o exemplificare mai recentă legată de evoluția internetului.
Dacă am sta puțin și ne-am întreba.. Oare cum s-ar transforma societatea noastră daca mâine Internetul ar dispărea? În primul rând, numărul șomerilor ar crește drastic, toate departamentele de comunicare online și Social Media nemaiavându-și rostul. Apoi, in multe aspecte, viața noastră s-ar complica. Informațiile ne-ar fi accesibile mult mai greu, am fi nevoiți să găsim (sau să revenim la) noi metode de entertainment și să renuntăm la multe gesturi devenite deja ritualuri (cum ar fi verificatul e-mail-ului la cafeaua de dimineață). 
Nu afirm faptul că internetul este foarte util în viața de zi cu zi, însă ce pot afirma cu ușurință este faptul că suntem dependenți de internet, iar o schimbare in acest moment ar genera o multitudine de evenimente nefericite, de la șomaj până la alte probleme probabil mult mai grave.

Dacă stăm să ne gandim puțin mai bine, până la urmă asta înseamnă evoluție. Faptul că internetului i se acordă o importantă foarte mare, iar job-uri intregi, dar mai ales persoane depind de acest factor, ni se datorează în totalitate. Evoluția vine odată cu noi, prin schimbările pe care le dorim și pe care le executăm în societate. 
Evident, fiecare lucru are cel puțin două părți, iar în acestă categorie se încadrează și evoluția în general, nu numai evoluția internetului.
 Probabil, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face uneori pentru a scăpa din această nebunie, este să ne provocăm să avem o zi fără internet, nu un an, nu o viață, ci o zi. O provocare care, zic eu, merită acceptată si dusă la bun sfârșit.




 
 Sursele folosite pentru redactarea materialului:

No comments:

Post a Comment