Pages

Thursday, March 5, 2015

Crescând și învățând cu ajutorul telefonului


Se pare că generația nativilor digitali este într-o continuă creștere, dar privind situația din mai multe puncte de vedere, se pare că părerile sunt împărțite.
Din cauza faptului că se dorește încă din copilărie o mică conturare a " viitorului " pe care ar trebui să-l urmeze generațiile care ne urmează , cel mai util mod (dacă am putea spune asta) este de a beneficia de cât mai multe soluții de prezentare a unui posibil viitor. Astfel cu ajutorul noilor tehnologii, nu numai că avem posibilitatea de selecție, posibilitatea de a ne crea un filtru fix pentru informațiile necesare, avem posibilitatea și de a accesa strict domeniile care ni se par cele mai sugestive sau cele mai importante pentru a le învăța, pentru a le studi, aici făcându-se legătura cu educația informală. Accentul se pare ca pică din ce în ce mai mult pe utilizarea calculatorului, chiar daca vorbim doar de domeniul educațional sau ne referim la o ramură cât mai înaltă și anume un viitor loc de muncă. Se lucrează din ce în ce mai mult la conturarea competențelor digitale. 
Consider că este normal familiarizarea copiilor încă de la o anumită vârstă cu aceste tehnologii, dar utilizarea acestora ar trebui făcută treptat odată cu înaintarea acestora spre maturitatea, păstrându-se și legătura cu viața reală. 


Sursele folosite pentru redactarea materialului:
 http://elearninginfographics.com/growing-learning-mobile-infographic/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=gplus
 http://www.marcprensky.com/writing/Prensky%20-%20Digital%20Natives,%20Digital%20Immigrants%20-%20Part1.pdf

No comments:

Post a Comment