Pages

Tuesday, June 9, 2015

Ce este modelul SAMR ?

          Zilele trecute căutând informații proaspete pentru o postare legată de blog, am dat peste o știre care personal mi s-a părut interesantă si utilă. Articolul poarta numele de "Is Hope Stronger Than Fear? Inquiry Learning Though The SAMR Model" și se poate găsi aici în totalitate. 
 Probabil prima întrebare care apare se referă la ce înseamnă SAMR. Prescurtarea Samr provine de la:
  • S-aubstituire
  • A-argumentare
  • M-modificare
  • R-redenumire 

          Acest model a fost creat de către Dr. Ruben Puentedura. Modelul SAMR oferă o metodă de a vedea modul în care tehnologia computerizata ar putea avea impact de predare și învățare. cPoate semnifica, de asemenea, o evoluție pe care  utilizatorii de tehnologie educațională adesea o folosesc în progresul lor prin predare și învățare cu ajutorul tehnologiei. În timp ce o persoana ar putea argumenta dacă o activitate poate fi definită ca un nivel sau altul, cel mai important concept este nivelul de implicare al elevului. O altă persoană poate măsura de asemenea progresul de-a lungul acestor niveluri uitandu-te la persoana care pune cele mai importante întrebări. Tehnologie computerizată devine mai important în sala de clasă, dar, în același timp, devine țesută mai invizibil  în cererile de bună predare și învățare. 

Pentru mai multe informații legate de acest model, voi atașa un link care pe lângă informațiile utile pe care le deține, există și două filmulețe care pot fi vizionate. Click pe Sursă.



 Sursele folosite pentru redactarea materialului:


No comments:

Post a Comment